Τετάρτη 14 Ιουλίου 2010

Υποκλοπή συνομιλιών από το Msn

                              Πόσα άτομα διαβάζουν τα μηνύματά μου από το msn?
Λογικά, μόνο όσοι είναι στη συνομιλία, αλλά υπό προϋποθέσεις μπορούν να στήσουν αυτί και άλλοι. Ο λόγος είναι ότι το super πρόγραμμα windows live messenger της Microsoft δεν κρυπτογραφεί τα μηνύματα πριν τα στείλει, με αποτέλεσμα αν κάποιος στο ίδιο δίκτυο με μας στήσει αυτί, θα μπορεί να διαβάζει ότι στέλνουμε και ότι μας στέλνουν. Ως ίδιο δίκτυο μπορεί να θεωρηθεί ένα Internet cafe, οι οι φοιτητικές εστίες, τα δωρεάν σημεία με ασύρματο internet, ακόμα και οι υπολογιστές (αν έχουμε πάνω από έναν) στο σπίτι μας..
Πως γίνεται η υποκλοπή?
Θα χρειαστούν στον επίδοξο λιγότερο από 5 λεπτά δουλειά καθώς και 2-3 προγράμματα και τίποτα



άλλο.
Μιας και το άρθρο δεν έχει ως σκοπό την εκπαίδευση hackers, θα τα πάρουμε στο περίπου. Αυτό που χρειάζεται 

πρώτα είναι να βρούμε την IP του ατόμου που θέλουμε. Στέλνοντας μια φωτογραφία ή ένα άλλο αρχείο στο άτομο θύμα μπορούμε εύκολα να πάρουμε την IP του. Έχοντας αυτό τον αριθμό μπορούμε στη συνέχεια να κάνουμε snif στο δίκτυο και να διαβάσουμε όλες τις συνομιλίες του ατόμου.. Πως θα μπορούσαμε να προστατευτούμε?
Θα μπορούσε η microsoft να δώσει στο msn τη δυνατότητα να κρυπτογραφεί τα μηνύματα πριν τα στείλει, έτσι θα ήταν σχεδόν αδύνατο να στήσει κάποιος αυτί σε ότι λέμε. Δεν το έκαναν και κανείς στον ιντερνετικό κόσμο δεν ξέρει γιατί, μιας και είναι ιδιαίτερα εύκολη διαδικασία.
Πως μπορείς να προστατευτείς?
Άλλαξε το msn με το 
Skype. Είναι ένα πρόγραμμα πολύ δημοφιλές, που κάνει τα ίδια και περισσότερα με το πρώτο, με βασική διαφορά την κρυπτογράφηση των μηνυμάτων μας πριν την αποστολή τους..
Η κρυπτογράφηση είναι τόσο ισχυρή που το skype είναι σε θέση να εγγυάται ότι τα μηνύματα μας είναι σχεδόν αδύνατο να τα δει κανείς.

[πηγή] 
Μοιραστείτε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου